BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, March 14, 2012

terima kasih sangat2 !

hai ! bertemu kita kembali dlm rancangan sesi beramah mesra with paah ! HAHA.. ari nih genap umoq aku 21 tahun ! xsangka kan dah 21 dah.. ish ! mmg x sangka ! sungguh !! bkn nk tipu ! HAHA.. bila dah masuk alam veteran nih mula la teringat zaman kanak2 cinonet dulu.. crius rindu ! tp apakan daya semua tu hanya angan2 belaka ! :'( kadang2 tringat zaman sekolah menengah dulu ! bangkit pagi2.. bwk motor p sekolah.. ishh.. ! crius la rindu ! berapa kali nk habaq nihh ! HAHA.. hey ! apa aku merepek nih.. dah3 ! xlarat aih !
nih nk habaq mai nih.. hehe.. sempena hari jadi yg ke 21 nih aku hepi sgt2 ! bersyukur sbb maseh d beri kesempatan tinggal d muka bumi allah ini.. terima kasih ya allah :) bersyukur sbb maseh dpt merasa kasih syg ibu dan ayah :)

gambaq2 kt bawah nih adiah yg aku dpt :) maseh mak, ayah, kakak2, adik ! n maseh sgt2 kt kwn2 yg x lupa wish kt aku ! bilah n syida ! thanks sbb sanggup duduk sebilik ngn sy wlupun anda berdua rimas dgn perangai sy ! HAHA ! lwk2 ! n lg satu ! thanks ea sbb wat video kt farah ! crius ! nk nangis tau ! tp tahan ! hehe

n nad aka nanad kacang ! hehe.. maseh ea bg hadiah n kek secret recipe td ! crius terharu ! :'(
maseh ye ! aku syg hgpa semua ! tanpa hgpa semua siapalah aku :) hihi.. n maseh wat sahabat seperjuangan semua ! sy sudahi ucapan sy dgn terima kasih yg tidak terhingga ! tqvm ! :) i luv u all ! <3

mak ! maseh ye bg ceq cincin nih ! 
wlupun org len ingt nih cincin tunang ! HAHA.. 
ceq akan jga btol2 ! :)

ayah ! maseh bg ceq jam pink nihh ! syg sgt jam nih !

nad n kaktiq ! maseh ye bg kasut micky nih ! sayang tau nk pakai ! takot kotoq ! hehe


tiada apa yg dpt sy katakan melainkan ucapan terima kasih ! 
terima kasih sahabat2 ku ! <3 sy sayang anda semua ! 



















Saturday, December 31, 2011

2011 dalam ingatan

ASSALAMUALAIKUM. bila muncul tahun baru semua pakat dok pasang azam untuk tahun baru kan ?
sama la jgk mcm aku ! tp... baru td terima panggilan dari mak yang maksu dah pergi menghadap ilahi. :'(cdih sgt sbb xdapat tgk maksu wat kali terakhir. semoga roh maksu d cucuri rahmat dan tenang d sana kelak. amin... setiap yang hidup pasti akan mati kan. who know's dalam usia yg muda mungkin kita pula yang akan d jemput. Sgt2 takot bila pkir soal mati nih. takot dgn amalan yang x seberapa nih.

sempena tahun baru nih. aku sgt2 bersyukur kerna masih d beri peluang untuk hidup d muka bumi allah ini. aku bersyukur kerna masih lg dapat merasa kasih syg mak dan ayah tersayang. ya allah aku mohon kau kekalkanlah nikmat kesihatan tubuh badan terhadap keluarga yang sgt aku cintai ini. kau panjangkanlah umur mereka ya allah. kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihani aku sewaktu kecil. amin ya rabbal alamin.

semoga tahun baru ini aku akan lbih gigih menuntut ilmu :)
semoga aku berjaya menggembirakan hati org2 yg aku sayangi :)
insyaallah.


Tuesday, November 15, 2011

We are PERTAHANAN AWAM :)

ok ! hari nih nk wat refleksi tentang kem korsispa UPSI di USIM (universiti sains islam Malaysia)
mmg bnyk sgt pengalaman yg kami dapat time p kem nih.. mmg best gila2 ! bayangkan la bila semua IPTA/IPTS berkumpul mestila best kan.. yg bestnya dekat baju pertahanan awam siap ada name tag universiti masing2.. mmg boleh cam la kan org tu dari u mana.. time tu la dapat usha2 org pun.. HAHA
yg pasti kami berbangga dapat bawak nama UPSI ! yeah ! itu yg penting.. ramai org ckp mcm nih "eh2 paah, hg nih terlalu obses dgn UPSI laa. " uish.. mau nya x obses ! cita2 aku dari kecik mmg nk masuk UPSI kot ! HEHE.. haisshh.. apa aku merepek nih.. jom la kita tgk gambaq ! nk tgk x ? xmau ? xmau sudah ! HAHA (sory.. men2 ja)

satu malaysia !! <3 u all guys !

masa nih panaih sgt2 ! mata sampai dah jd kecik ! hehe

thanks kt dayah, hanis amira, anis, yusra, fatin sbb bg kata2 semangat.. dlm dok kalut2 sempat lg ea wat benda nih.. crius terharu sgt2 ! rasa cam nk nagis baca nota nih <3

tugas aku sebagai polis trafik ! jga lalu lintas.. polis yg hingaq kot rasanya.. semua keta dia nk tahan padahal satu keta pun xdak time tu.. HAHA

nih la geng aku ! depa mmg terbaiiiiikkkk ! syida, bilah, waheeda n wanie (wanie boleh dpt pelakon wanita harapan tau sbb time nih dia menjerit punyala kuat sampai semua org gerun) hehe

to en zaiful : thanks sgt2 sbb sudi ajaq kami yg dari zero nih.. langsung xdak basic apa2.. thanks sgt2 sbb bersusah payah dgn kami selama kami menjalani latihan.. sory sbb xdpt nk puaskan hati en zaiful.. kami dah cuba yg terbaik.. apa2 pun thanks sgt2 ! :)

rasa mcm dah jd puan2 dah time nih.. hehe

ok ! that's all 4 today :)  

tepuk tepuk saaayyaannng ! emmuuahh , emmuuaaahh, emuuuaahhh3 ! HAHA
tepuk tepuk posting : posting, poosting, posting3 ! <3
n x lupa jgk dekat tuan syah selaku ketua pertahanan awam.. :)























Thursday, November 3, 2011

this is my opinion ! sapa yg ada sakit jantung jgn baca !

ok ! ari nih nk cite ckit pasal gejala2 posting nih.. sy ada terbaca pasal isu "GRADUAN UPSI MANJA MELAMPAU LAMPAU" satu surat khabar yg sy xberapa nk gemar nih.. perlu ke bgtau ? xperlu rasanya..
ambbboooii.. cdap mulut dia berkata kata kan..

ok jap nk copy paste ayat

" Undi undi jugak, tapi pada ana bab ini memang graduan UPSI sudah melampau. Sudah diberikan ruang belajar di UPSI pun dah baik. Konon nak minta jaminan kerajaan supaya mereka diberikan tempat untuk bekerja selepas habis pengajian. "

ok ! berhubung dgn perkara d atas.. nih pendapat sy ja ea.
kami masuk UPSI utk apa ? sila jawab ye..
paham-paham la ea..

"Janganlah nak buat rayuan yang pelik-pelik. Muhasabah diri. Kalau nak layan untung nasib engkorang sahaja, apa nak jadi dengan anak-anak kami di universiti lain? Takpa kalau tak bekerja. Kalau nak minta macam tu senanglah. Habis tu graduan universiti lain nak cari peluang kat mana? Macamlah korang tu hebat sangat."

ok ! meh sy nk jawab : kami belajar 4 taun d UPSI bkn utk bersuka suka ria.. kami belajar tentang etika, pembangunan sahsiah, pengurusan pembelajaran, dasar dan falsafah n so on.. bnyk lg klu nk d list kan d cnie.. kami belajar utk menjadi seorang pendidik yg bek tp apa gunanya kami d cnie kalau org d luar sana mempertikaikan bakat yg kami ada.. kami x kata kami hebat tp kami mempunyai minat yg mendalam dalam bidang pendidikan sbb itu kami memilih jalan utk bergelar pendidik..
anak-anak pakcik di universiti lain ? knp dgn universiti lain ? ambik kos yg sama ka ? setiap org ada kepakaran dlm bidang masing2.. contoh klu anak pakcik blik dari mesir dia boleh bergelar ustaz kelak. kami bkn ambik kos yg sama mcm anak pakcik. bg pendapat sy la.. x guna klu kita mempunyai ilmu agama yg tinggi tp kita x pandai nk menasihati org len dgn cara yg berkhemah :) sy sokong dgn kata-kata abg afiq fikri : Setiap manusia ada perspektif yang berbeza... sebagai manusia yang rasional kita perlu menerima pendapat orang lain walaupun kita tidak bersetuju :)


" Anak- anak kami yang balik dari Mesir, Jordan, Libya, Tunisia dah siap-siap nak balik. Semua dah ada ijazah yang baik. Siap ilmu agama. Sudah belajar banyak daripada suasana Arab Spring di Timur Tengah dah siap nak laksanakan amanah di negara sendiri. Apa kena mengena pulak UPSI nak dapat layanan istimewa daripada kerajaan. Jenis tak sedar dek untung. Anak-anak kami pun pandai nak kerja kerajaan. Jadi Cikgu…lepas tu boleh pastikan generasi baru Malaysia mengenali PAS dengan lebih baik. Nak harap puak UPSI sahaja…alamat melingkuplah Negara kita ni."

Norfarahiyah bt Abdullah said : haii.. kata x sokong kerajaan tp kenapa nk anak pakcik bekerja dgn kerajaan"

* memohon maaf sekiranya ada bahasa2 sy yg kurang menyenangkan tp ini hanya pendapat sy sebagai pelajar UPSI. kami berhak bersuara kerana ia melibatkan masa depan kami. ke mana sahaja kami pergi nama UPSI tetap di hati kami.. kami sanjung nama yg UPSI. sy bangga bergelar pelajar UPSI. Bg sy klu nk nasihat tu nasihat la dgn cara yg berkhemah :)


* kita hanya mampu merancang tp DIA yg menentukan segala-galanya
jd sama2lah kita berdoa semoga perjalanan kita d permudahkan.. aminn..
jika sudah tertulis bahawa kita akan bergelar pendidik nescaya suatu hari nnti tuhan akan makbulkan isyaallah :)





Friday, October 28, 2011

bercuti cuti di penang !

ok ! hari nih nk wat report ckit.. lebih kurang mcm refleksi dalam assignment 2.. HAHA..
p penang nih salah satu assignment yg kami kena wat ! eh ! yaka ? ntah ! HAHA
rasa mcm x caya yg aku boleh drive sampai ke sana ! kira terer la kan ! HAHA
saja bwk nad ronda2 penang.. maklumlah.. dia org jb ! sehari ronda kt penang tp masa 2 berlalu sat sgt ! haa.. kt bwh nih ada la beberapa gambaq model yg kami sempat ambik gambaq ! :) jgn lupa tgk ! HAHa

baru nk starting nih ! bnyk lg pic kt bwh nih ! jgn tgk pic yg nih ja ea.. HAHA


selamat datang ke queensbay nad ! HAHA

model of the year :)

yeyey ! akhirnya dpt jgk jd student USM ! hehe

eh2 ! perasan x kt belakang 2 ada seorang makhluk yg x d kenali.. ok ! abaikan ea ! HAHAHA

sy syg adik sy ! :)

ALIP NGEK ! cbuk ja ! HAHA

eh2 ! perasan x ada gambaq burung helang dlm pic nih !
tu helang ka kapai teqbang ha ? xpasti la.. hehe

pic nih kt padang kota !
xpenah sampai ea ? alaa.. kesiannya.. xpa xpa.. 
len kali p ea.. hehe

* nad ! sory sbb xdpt nk bwk hg ronda puas2 kt penang.. kesuntukan masa ! hehe
nnti kita jelajah penang lg k :)
* mat : maseh sbb tolong jd kompas penunjuk arah ! jasamu d kenang ! :) HAHA
* alip : maseh sbb menceriakan hidup sy !

Sunday, October 16, 2011

meroyan d KL ! hehe

alololo anak ibu nih... syg anak ibu! HAHA

time nih aku soh depa wat muka cdih pas2 last2 bila dah siap 
snap gambaq ada la makhluk 2 org nih tersengih ! addooi !
 len kali bertindak mengikut arahan ok ! HAHAHA

yeah ! bersiap sedia utk shopping ! :)

nanak bear besaq mcm nih.. mohd alip.. tolong bli plezz ! HAHAHA

dush ! tebaboomm !!! comey x pic nih.. tifah.. 
pandai kan aku wat muka takot ! HAHA

: best sgt2 kluaq ngn hgpa weyh ! len kali kluaq lg naa.. 
tifah : untungla dah nk jd org kl ! untungla dah nk jd cikgu.. Hehe..
jgn garang2 ngn ank murid nnti k :) all the best my ala2 twin ! hehe
(cikgu2.. angrybird terbalik) HAHA

finie : nnti bwk motor jgn lupa merempit ngn aku sekali naa :) HAHA


Friday, October 14, 2011

thanks 4 everything


nih adiah masa mula2 kita kenal
masa 2 sy keja kt tesco.. tgh mkn pas2 awk dtg bwk benda nih
sbb awk ckp adiah nih sempena sy nk benti keja.. 


bantal angrybird : wlupun sy xsuka angrybird tp disebabkan awk suka
sy pun suka :)

thanks 4 the teddy bear :)

awk sangat penuh dgn kejutan ! 

* kotak musik
sy xsempat nk letak gambaq sbb benda 2 xdak kt depan mata  sy sekarang
klu awk baca post nih sy nk awk tau yg sy sebenaqnya xlayak utk awk 


                                         sy mintak maaf ye sbb dah bnyk wat salah kt awk..

"sesungguhnya kasih sayangku tiada batas
namun secepatnya engkau harus ku lepas
selagi engkau berdiri dan kau bernafas
lekaslah pergi agar engkau pun terbebas

sesungguhnya engkaulah makhluk yang ku sayang
tetapi cinta kita ini cinta terlarang
ku harapkan agar engkau cepat menghilang
dan jangan lagi kau datang

cinta relakanlah akhiri cerita tentang kita
ku tahu berat bagimu untuk melupakan aku"

                                                                                                             
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...